jag är då banne mig ingen badkruka

image2
image3

Här är lite härliga sommarbilder! De togs i hmm.. ja.. jag tror det var i onsdags. Jag la iofs upp dom i fel ordning, på andra bildern springer jag ner till vattnet och på den första har jag badat och går upp ut vattnet. Jag kan informera om att det inte var särsilt varmt. Så jag måste varna er läsare, testa inte det här hemma!
Jag har år av badträning för att klara av detta kalla vatten. Vänta ytterligare några veckor innan ni ger er på årets första bad, okej?

puss

sol

hej mor och far och alla ni andra lustigkurrar!
jag är trött, jag tror jag har lite solsting för mitt huvud dunkar som en trumma. Idag har jag varit i solen hela dagen, heeeeeela dagen! eller nja i 40 minuter så satt jag inne och kollade på 3:orna som hade sin utklädnadsshow, de var utklädda som en kortlek. Det gick ut på att det var som Robinson, det vad roligt! Martin härmade min lärare Mattias och det var verkligen skitkul. Det som var mindre kul var att jag satt längst fram och de drog med mig upp på scenen så jag fick dansa och sen så sprutade dom vatten på all ai publiken och självklart mest på de som satt just längst fram men det är väl sådant som man får stå ut med.
Det är ganska läskigt att tänka på att om bara ett ynka litet år så står vi där. Det känns nyss som om jag gick ut nian.

Förlåt att jag inte har lagt ner så mycket tid på bloggen, jag har tänkt på så mycket annat. men nu är jag på gång igen!
Puss

facebook

Här är ett inlägg från min kompis blogg. Såhär skriver jag i den.

Är jag den enda som inte bryr mig ett dugg om facebook? jag förstår inte ens hur det fungerar, jag försökte ett tag, kanske en kvart att klura ut vad det gick ut på och hur man gjorde utan resultat.
Jag förstår inte själva meningen med det?

Idag när jag kom hem låg det ett rött hemmagjort kuvert på bordet. Det stod "Till Lisa, Från Felicia" på det och jag blev helt överlycklig. Det var från tjejen jag var barnvakt åt igår och i där låg det ett armband! Ett blått armband med pälor fomrade som rosor och fjärilar! Och i mitten vad det 4 stycken pälor som hade bokstäver på sig som bildade mitt namn! Jag blev heltöverlycklig! Hur gulligt är inte det? Bedårande haha. Jag ska nog fråga om hennes msn haha, hon har msn och hon går i tvåan? Vad händer med dagens barn? När jag var liten hade vi modem hemma och jag fick bara sitta inne på internet 1 timmer om dagen och det var efter klockan sex på kvällen för annars kostade det så mycket. Det var tider det! Nu sitter jag vid datorn halva dagen. haha.

Det har hänt ganska mycket idag, men jag orkar inte skriva om det. Detta får räcka!


Glad som en lärka?

Åh vad min dag har varit bra hitills!
För det första så hade jag shorts på mig i tro om att solen skulle titta fram och det gjorde den!!
Min morgon började med att jag sket i att duscha och valde att sova lite längre och att gå till skolan med smutsigt hår. Det var skönt. Började dagen med omprov på kvadratrotsmetoden. Jag satt mig där och kollade på talen, försökte räkna ut dom men gav upp på en gång. Jag fick smått panik, så jag tog ett djupt andetag och försökte igen och jag löste båda! Så jag fick VG på provet. bosse frågade vilket betyg jag tyckte att jag var värd så jag svarade att jag tyckte att jag var värd G! Han mummlade lite och sa "Jag sätter VG på dig". Jag kunde inte hejda mig utan började skratta hejdlöst, jag fick en skrattattack och frågade om han skämtade med mig, det gjorde han inte. Jag fortsatte skratta. Han sa att jag kunde skratta gott och att det var sant det han sa! Jag får VG i matte B kursen! HHAHHAHA det är ett skämt, när jag läser det nu så tror jag ärligt att det är ett skämt. Jag trodde att jag knappt hade G Jaja jag blev iaf skitglad och bestämde mig för att inte jobba någonting mer!

Ja sedan har min dag bara blivit bättre och bättre, var med om VÄRLDENS roligaste skämt, men som är ganska internt och bara roligt om  man går på kopparlunden, men några ändrade matsedeln iaf.. skitkul eftersom våran skola har så konstig mat haha. Svårt att förklara. Sen så har jag och mamma varit barnvakt åt mammas jobbarkompis barn och de var så söta! Och smarta! De var 8 respektiva 2 år haha och de var så mysiga. Tjejen som var 8 år sa att vi var de bästa barnvakter hon någonsin haft.. undra hur många barnvakter hon någonsin haft? Jag blev skitglad iaf! haha.

Usch vad dåligt jag skriver just nu, men så är det ibland. Nu ska jag läsa bloggar och bara ta det lugnt.
Och skratta åt mitt löjligt bra betyg i matte!!!!

pengabrorsan

Nu ska jag sova snart, jag har ju matteprov imorgon, eller det är typ två tal jag ska göra eller något.
Nu ligger jag i min säng och chattar med min käre vän kristoffer, jag tycker om honom väldigt mycket.
Han lyssnar, och gör mig glad. Och så är han lite mysigt konstig också, men det vet väl ni haha.

Just nu lyssnar jag på moneybrother. Klicka på play så kan ni lyssna på den, den är fin!

MAMMA

HEJ! GRATTIS PÅ MORSDAAAAAaaaG! hihi. Jag har skrivit en dikt till dig i present.

"Jag ligger här
och klockan är alldeles för mycket.
Tankar som ett virrvarv,
ibland dränker dom mig.
Det är omöjligt att somna.
Men då fylls jag av en känsla
och den säger att jag kan,
att jag ska.
Så jag smyger upp och väcker dig.
Andas, säger du
och jag andas.
Andas in ditt lugn
och det blir bättre igen.
Jag slutar skaka,
tårar som upphör.
En trygghet som inte går att beskriva.
Du stryker din hand över mitt hår.
Det som gjorde så ont
förvandlas till kärlek till dig mamma.
och med en kärlek i mitt hjärta,
somnar jag."

Hoppas att du gillar den, jag älskar dig mamma.

hero

hejsan mor och far och alla andra som tittar in!
Just nu sitter jag och malin  vår omklädda soffa och kollar poängsättningen av Eurovision song contest! Det går sämst för perelli, :(
Åh vad fint min mor och far har tapetserat i köket. Det är stora rosa rosor, det är verkligen skit fint!
Jag har inte alls någon lust att skriva ikväll, ibland är det så. Är väl inne i någon svacka eller något!
puss love you

tråk-kväll

Jag har haft en riktigt tråkig kväll, usch. Det var kallt och tråkigt. Önskar att jag ahde stannat hemma och bara myst med er men men. Imorgon ska jag nog på fest hos josefin på gryta! Ser fram emot det.

Godnatt, sov gott och dröm sött!
Jag älskar ser.

Cola zero

Hejsan svejsan!
Jag har nyss skrivit en till diskussion om ungdomars självkänsla. Den blev skitdålig och jag är inte alls nöjd. Men jag kommer nog att lämna in den ändå, så är det ibland.
Nu har jag tagit en paus och dricker en Cola Zero, inte alls lika god som cola light men den får duga, det var ju det enda som erbjöds!
Idag har jag inga planer alls, jag ska väl hänga med mallan brallan som vanligt. Fast vi vet inte vad vi ska göra. Blir väl det gamla vanliga. Dra en lina, pierca oss och slå ner någon oskyldig på stan. Inte något märkvärdigt!

Här kan ni få läsa en liten bit ur min disussion:

"

Vad kan vi då göra för att ge dagens ungdomar en bättre självkänsla? Jag tycker att skolorna borde ta mer ansvar för detta och inte bara lära ut om kost och träning utan inkludera psykiskhälsa också. Jag tycker att dagens samhälle sätter höga krav på oss ungdomar och då måste vi lära oss att sålla bort det som inte är så viktigt och kunna prioritera det som är värt att prioritera. Om vi redan som unga får lära oss att ha en sund inställning till oss själva och få höra att vi duger om vi är så kommer detta leda till att fler kommer att trivas med sig själva och det är väl ganska uppenbart att det kommer att bli ett bättre samhälle om nästan alla trivs med sig själva. Det sägs ju att man måste älska sig själv för att kunna älska någon annan och jag tror det stämmer."

Tada! skiver mer sen. Pussis!


snygglisa

Nu har jag lagt ut en bild här på mig. Kolla till höger så får ni se eran snyggaste dotter hehe.

Glad glad glad glad

tjabba tjena hallå!
vet ni vad? jag fick MVG i mulitmedia!!!!! bra va? jag är skitglad nu + att jag vågade ringa alldels själv till sommarjobbskontoret för att se när mitt möte med dom var. Jag var jättenervös och det var jättejobbigt men jag gjorde det ändå! Och så har jag skrivit en hel diskussion! Så jag är väldigt nöjd över mig själv just för tillfället, puss på mig :D!

Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra, har inte en endast liten plan inplanerat.
Det är både jobbigt och frustrerande på samma gång! Man vill ju vara ute nu när det är så fint väder men ändå så vill jag bara ligga i min säng och sova! Fast ändå så är jag ganska pigg, konstigt nog.
Vilket osammanhängande blogginlägg haha, det finns ingen struktur i det alls. fast så blir det väl ibland, när man har så mycket tankar och saker att säga att det bara kommer ut som sörja.

Jag är skitsugen på att åka till Stockholm nu! Jag ringde hem till sjuksara för att se om hon och jag skulle dra dit nu i helgen, men hon skulle tydligen ha golftävling:( Det sög ju, jag ville verkligen åka dit med henne och strosa runt lite på söder, fika på något mysigt fik och spana kändisar.
Jag tycker väldigt mycket om att umgås med min lillasyster, jag får ofta jättedåligt samvete över att jag inte umgås med henne mer. För jag vet verkligen att hon uppskattar det och det gör jag också! Jag är väldigt stolt över henne ibland, jag brukar skryta om henne i skolan. Hur duktig hon är på att rita och sjunga. Att hon kommer att bli någonting stort och hur otroligt söt hon är!
Och det bästa är att vi kan bråka hur mycket som helst men ändå så blir vi sams igen.
Jag blir skitarg när hon tar mina kläder så, fast ändå blir jag lite glad (BARA LITE, DU KAN FORTFARANDE FRÅGA!!!) för att hon vill se ut och vara som mig haha.


Nej nu blev detta ett väldigt långt inlägg.
Puss på er!

arg

Jag är lite arg för jag har mens. fast mitt godis gör mig lite gladare iaf.
Jag har inget att säga, jag är ju arg!
hejdå bloggen


En gäsp och lite poesi

Hej mor och far!
Jag känner mig ganska trött just nu, kanske borde sova. Ligger och tänker på om jag ska sitta inne på msn ett tag till, om jag ska kolla på sex and the city eller om jag ska släcka lampan och sova. Det sistnämnda känns tråkigast. Så vi får se!
 
Nu ska ni få läsa någonting rikitgt stort, nämligen en dikt som jag har skrivit. Jag skriver mest ledsna dikter, denna är ganska ledsen. Den handlar om M och jag skrev den precis när jag hade gjort slut med honom. Att skriva dikter är som terapi för mig.

"Jag andades dig
Du spädde ut det annars så avgasblandade syret
och gjorde det lite lättare att leva
men luften for ur mig och
mitt hjärta dunkar av smärta.
Om jag lever nu,
om jag fortfarande kan kallas levande
så blundar jag för verkligheten.
För om det här är livet i sin fulla prakt
så vill jag inte se den, inte leva den.
Jag andades dig och
det mest livsviktiga jag hade
jag har tappat
har jag släppt
låtit gå fri
bara för att jag ska klara av att leva.
Stunder av lycka tycks inte finnas
inte här,
inte än.
Om känslornas visare gick att vrida
skulle dom peka ett år tillbaka,
då jag fortfarande andades dig
"

God natt mina små duvor, love you!
//Lisa

Lisa i skolan

Hejsan svejsan!

Nu sitter jag i skolan och väntar mest. Jag ska ju ha matteomprov om andragradsekvationer!
Det känns inte så jätteroligt men jag har tränat väl och hoppas på att klara det, behöver ändå inte få mer än G på detta prov.
Idag är jag extra trött, kanske somnade lite väl sent igår. Men jag ska ju iaf inte jobba så kan jag ju bara gå hem och ta det lugnt, kanske sova lite middag om jag har tur. Fast det finns säkert en ren diskmaskin eller en tvätt att hänga när jag kommer hem först. Fast jag hatar att hänga tvätt, det är så tråkigt. Diskmaskinen är en annan sak, det kan vara ganska så avslappnande och roligt till och med.
Fast idag har jag en sådan otrolig mensvärk som inte ens alvedon hjälper mot. Men jag hoppas att det går över snart för jag blir så otroligt trött.

Det var en liten uppdatering av mitt läge just nu. Jag slänger med en liten bild också!
Det är jag och Sara när vi var utklädda till Jackson 5. Det är jag till höger haha!
image1
Puss och kram

God natter mina skatter

God natt mamma och pappa. Jag älskar er!

Hej mor och far

Hejsan alla trevliga läsare!
Här har jag startat en föräldra-vänligblogg, speciellt tillägnad mina föräldrar eftersom min kära mor ville se hur jag skrev eftersom hon tyckte att jag skriver så bra. Så nu lilla mamma har jag skaffat mig en trevlig blogg där jag ska skriva trevliga och ordentliga saker. Här ska jag inte skriva om mina bravader på stan, mina sena ankomster till skolan eller mina sexvanor. Här ska jag skriva om mina växter, hur snälla mina föräldrar är eller om hur duktigt jag har studerat! HAHA, nej inte riktigt så men ändå.

På denna blogg måste jag även ta hänsyn till att de lite äldre läsare (40+) kanske inte förstår alla internet förkortningar som oftast används på msn osv. Eller alla smilegubbar eller konstiga uttryck som vi tonåringar använder. Men jag kanske ska ta och lära er, en gång för alla!

Några vanliga uttryck och gubbar;
<3 detta är ett hjärta. Luta ditt huvud åt höger så ser du tydligare!
:) Detta är en glad gubbe, luta huvudet till vänster så ser du det!
:D detta är en jätteglad gubbe
;) här är en gubbe som flirtar!
"Helluuu" = Hej!
"Vad händer?" = Vad gör du just nu?
"iaf" = en förkortning av I alla fall
"brb" = en förkortning av Be right back som betyder att man snart är tillbaka
"haha" = det skriver jag när jag vill förstärka att jag tycker att någonting är roligt

Ja, jag hoppas att ni har lärt er lite nytt nu. I nästa blogginlägg så ska jag presentera mig själv lite mer ingående!
Puss och Kram
Lisa Fisa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0